Care va fi alegerea ta?

Acum e timpul. Este timpul tău. Deci, ce mai aștepți? Folosește-l în favoarea ta.

Nu știi cum și de unde să începi? Nu ți-ai găsit încă scopul?

Primul pas pentru îndeplinirea obiectivelor tale este vizualizarea. Aceasta este cea mai puternică abilitate valabilă a omului care te va ajuta să îți îndeplinești obiectivele mai repede decât tu crezi că este posibil.

Vrei o casă nouă? O mașină nouă? Închide ochii și imaginează-ți fiecare detaliu, formă, culoare, și include-te și pe tine în acea imagine.

Dar până acolo, avem nevoie să știm secretul. Prin asta mă refer la „ingredientul” principal care stă la rădăcina fiecărui om de succes. PRODUCTIVITATEA.

„Ar trebui să fie un DA adevărat sau un NU definitiv” – Dean Graziosi

Sunt sigură că ai auzit de peste 100 de ori „Nu am timp!” sau poate ai spus-o chiar tu. Însă, este adevărat că obiceiurile mici fac diferența, nu de azi pe mâine, dar de azi pe termen lung. Practic, te „antrenezi” pentru o viață. Este vorba de cum alegi să investești în tine.

În ceea ce mă privește, îmi place să citesc, să fac sport, să petrec timp cu familia, să mă dezvolt și să mă îmbunătățesc în fiecare zi. Sunt conștientă de faptul că productivitatea mea trebuie să fie la cote maxime dacă îmi doresc să fac lucrurile astea într-o zi.

Deci, întrebarea pe care ar trebui să ti-o adresezi înainte de a deveni mai productiv, nu este „Ce voi câștiga?”, însă este „Ce voi pierde?”. Ce voi pierde dacă nu acționez acum, dacă nu sunt motivat acum, dacă nu ies din zona de confort acum.

Știu raspunsul! TIMP. Și chiar e important cum alegem să ne petrecem timpul. Tu alegi, nimeni altcineva. Tu faci diferența. Acum.

De ce să nu începi chiar acum, chiar aici? Oriunde te-ai afla! Începe să acționezi, pentru că vorbele nu au deloc valoare.

Te-ai întrebat vreodată dacă acțiunile tale te duc mai aproape de visul tău sau te abat de la drumul dorit?

Gândește-te ce vrei să faci. Urci sau cobori.

Am spus-o și o voi mai spune de multe ori. Persoanele de care alegi să te înconjori și pe care le lași să te influențeze, se vor imprima în tine. În gândirea ta, în mentalitatea ta, în alegerile tale. Vei fi suma lor.

Lăsând o persoană să te influențeze negativ este total opusul lucrurilor de care ai nevoie să evoluezi pentru a-ți atinge urmatorul nivel. Nu îi poți lăsa să îți fure energia, nu îi poți lăsa să te „inunde” cu fricile lor. Nu îi poți lăsa să îți spună că nu poți.

Totuși, fii onest cu tine în legătură cu întrebările pe care ți le adresezi și devino mai degrabă productiv, decât ocupat. Nu ești ocupat, doar pari să fii ocupat cu lucruri care nu te vor ajuta să-ti atingi visurile.

Iar de fiecare dată când vocea din cap îți spune „Las-o pe mai tarziu.”, tu împotrivește-te și fă-o acum. Până la urmă, se știe deja „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”.

Ai nevoie de disciplină și control. Ai nevoie de un plan. Disciplina înseamnă să te ocupi de ce este necesar acum pentru a face ce îți dorești mai târziu. Înseamnă un obicei pe care îl adopți.

Elimină din vocabularul tău „Ce ar fi dacă”. Îți creează panică și îți spulberă orice vis. Nu ai voie să gândești așa.

Nu uita, tu deții controlul. Ești curajos. Ești încrezător. Tu ești creatorul vieții tale, nu invers.

Productivitatea ori te ajută să evoluezi, să treci la nivelul următor, ori îți ucide momentumul.

Productivitatea înseamnă activități, iar pentru a fi cel mai bun, trebuie să ți le planifici.

E ok să fim și egoiști.

Ar trebui să îl privim ca pe ceva pozitiv. Egoiști când vine vorba de timpul nostru. Nu trebuie să fii accesibil la orice oră din zi. Doar oamenii disperați vor fi accesibili mereu.

Trebuie să lucrăm cu noi pentru a rămâne concentrați într-o lume plină de distrageri. E ok să nu ieși cu prietenii pentru că vrei să citești, e ok să nu îti permiți ceva pentru că economisești bani pentru tine. Nu e deloc greșit să lucrezi pentru tine, pentru că la finalul zilei vei fi mândru de ce ai realizat, spunând „Eu muncesc pentru viitorul meu”. Dacă nu eu, cine?!

Ai nevoie doar de un pas pentru a-ți transforma viața așa cum îți dorești. Alege să faci pasul acum, pentru a putea face orice pas mai târziu.

„O călătorie de 1000 de km începe cu un singur pas.” – Brian Tracy

Acum, ia-ți o foaie albă și începe să scrii ce îți dorești în această viață. Cât îți dorești să câștigi anul acesta, anul viitor și peste 5 ani. Ce fel de viață vrei pentru tine și familia ta, cum îți vei păstra sănătatea și banii economisiți.

Acum, ia-ți 30 de secunde și scrie cele mai importante obiective pe care vrei să le îndeplinești. Nu uita, dacă obiectivele tale nu te sperie, atunci sunt degeaba pe hârtie. După ce le-ai notat, pune-le un deadline pentru a te motiva. Ia în considerare și obstacolele peste care trebuie să treci.

Regula 80/20 spune că 80% din motivele care te țin pe loc se găsesc în interiorul tau, iar 20% în exterior. Alege mereu să începi cu tine!

Fii într-un continuu proces de învățare, îmbunătățește-ți cunoștințele și abilitățile. Planifică fiecare pas, fiecare detaliu, informațiile de care ai nevoie.

Pentru a-ți seta obiective ai nevoie de pronumele „Eu”, pe care îl vei apropia de un verb, o acțiune care să pară o comandă de la conștient către subconștient.

Totodată, utilizează mereu prezentul ca și când obiectivul a fost deja atins. Nu spune „Eu voi munci și nu voi pierde timpul”, spune „Eu muncesc și îmi folosesc timpul în avantajul meu”. Folosește toate obiectivele la pozitiv.

La sfârșitul zilei, întreabă-te ce obiectiv îți va aduce cel mai mare impact în viața ta. Planifică-l și concentrează-te doar pe el. Iar dacă nu funcționează, schimbă planul, niciodată obiectivul.

– Antonia

2 gânduri despre „Care va fi alegerea ta?

  1. Antonia, pana si aici pe blog esti o persoană puternică si sustii ideea de a nu te lăsa coplesit de problemele vietii pe care, de fapt, noi suntem cei ce le inventăm.
    Bun…. In concluzie, scrii foarte frumos si nu stiu de unde Dumnezeu le scoți si totodată gândești ca un om trecut prin viață. Continuă sa scrii tot așa si du-ți ideea pana la capat, iar dacă vreodată ai nevoie de susținere in ceea ce faci, cu tot dragul iti voi fi alături, ca un bun prieten, si totodată sa fiu la înălțimea unui bun parinte.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Vintilescu Mirela iulie 3, 2020 — 20:19

    Sunt mandra de cum gândești și de ceea ce ești!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close