Iubind și luptând.

Atunci când te gândești la fericire, te gândești probabil și la un partener, la un „suflet pereche”, la un om cu care îți petreci timpul.

Noi oamenii, suntem creați pentru a căuta parteneri. Dar nimeni nu a spus ceva de propria persoană. „Vreau un partener înalt, arătos, deștept, respectuos, cu bani”. Dar tu ai aceste calități? Nu uita să te uiți la propriul farmec înainte de a căuta acea persoană.

Un partener nu înseamnă doar un om cu care te distrezi câteodată, este cel mai bun prieten al tău, sufletul tău pereche. Poate suna clișeic, dar cam astea ar trebui sa fie ‘rolurile’ partenerului tau, altfel ce rost mai are să jucam ‘piesa’ asta?

O relație înseamnă să îți lași independența pentru interdependență. Adică să te clasezi la mijloc față de independență și dependență. Să formați un întreg. Să vă susțineți și să vă fiti înainte de toate, cei mai buni prieteni. Să va dezvoltati și să ajungeți la lucruri masive împreună.

Ochi frumoși? Un zâmbet superb? Un sens al umorului bine dezvoltat? Sunt foarte multe lucruri care te pot atrage sau nu la cineva.

Dar să ai o relație sănătoasă este mai mult decât atracție, aceasta implică respect, încredere și COMUNICARE deschisă. Atributele menționate pot face diferența între o relație de scurtă durată (care este mai mult o pierdere de timp) și una de lungă durată în care partenerul tău te inspiră să devii cea mai bună versiune a ta.

O relație înseamnă 2 oameni, 2 suflete. Amândoi ar trebui să fie egali, și ar trebui să-și expună parerile și sentimentele. Nu trebuie să vorbești doar pentru tine, înseamnă să asculți și să iei în considerare ce are de spus partenerul tau, mai pe scurt să te pui în ‘papucii lui/ei’.

Orice relație implică certuri, neîntelegeri, dar este important cum alegi să reacționezi la acestea. Vei pleca sau vei accepta să comunici până ajungeți la clarificare?

Legea atracției nu este întotdeauna corectă. Noi putem crede că ne uităm după acel cineva care să ne aducă numai bucurii și pozitivitate, dar la nivel inconștient suntem atrași frecvent de oameni care ne completează și în mod negativ.

Avem tendința de a ne alege parteneri care se potrivesc cu ‘bagajul” nostru emoțional existent.

Alegem parteneri care se potrivesc tiparelor distructive, nu pentru că ne bucurăm de ei, ci pentru că ne sunt familiari. Atunci când îți alegi partenerul, ferește-te de tendințele dăunătoare din trecutul tău.

Acum, gândește-te la persoanele cu care ai avut o relație și analizează motivele pentru care nu a mers. Când vei găsi persoana potrivită, vei înțelege de ce nu a mers cu ceilalți.

Te întrebi de ce nu durează relațiile din ziua de azi?

Pentru că oamenii nu acceptă să li se spună că greșesc. Nu vor să-și recunoască greșelile și să încerce să se îmbunătățească.

Oamenii habar n-au să comunice. Ei cred că e mai ușor să zici ‘Hai să o lăsăm așa’, decât să zici ‘Hai să vorbim pentru a vedea cum rezolvăm’. E mai ușor să arunci totul, în loc să remediezi situația.

În partenerul tău ar trebui să vezi viitorul, lucrurile pe care le veti avea împreună, reușitele și eșecurile, față de care ați trecut ținându-vă de mână. Pentru că de asta e vorba până la urmă, să fii pentru că simți, nu pentru că trebuie.

Iubirea este o investiție continuă…

– Antonia

2 gânduri despre „Iubind și luptând.

  1. George MARINESCU iunie 4, 2020 — 23:49

    Foarte frumos , sora mea ! Tine o tot asa !

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc pentru susținere! 🥰

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close