Tu ești cel mai bun prieten al tău.

TU ești tot ce ai. Ești un prieten adevărat pentru tine?

TU ai nevoie de tine. Ai nevoie să știi că te poți ridica atunci când vei fi la pământ, că poți crede în tine atunci când ai o alegere de făcut. Ai nevoie să știi că tu mereu vei fi acolo când ceva nu merge bine.

„Orice ar fi, tu ești cel mai bun prieten al tău, prin trup, minte și suflet”

Știu că pare nebunesc, dar un lucru care te ajută să îți confirmi gândurile de unul singur este să meditezi și să vorbești cu tine. Da, chiar așa!

Imaginează-ți că vorbești cu o altă persoană, dar care arată exact ca tine. Cum vorbești cu acea persoană? Cum îi spui idealurile și obiectivele masive?

Cum poți fi un prieten adevărat pentru tine? Cred că definiția clară a acestui prieten se rezumă la loialitate, susținere, recunoștință. Acum, ia aceste 3 cuvinte și aplica-le fața de tine.

Sunt loial mie? Mă susțin în orice moment? Dau dovadă de recunoștință față de mine?

Ne-am obișnuit să fim ajutați de altii, când de fapt ajutorul este la noi. Noi înșine ar trebui să ne susținem la bine și la greu, să ne ajutăm să trecem peste obstacolele din viața noastră.

Mă iert atunci când greșesc? Sau mă pedepsesc? Un exemplu simplu ar fi atunci când ai mâncat câteva zile nesănătos, iar următoarele zile te înfometezi pentru a pierde kilogramele in plus, astfel punându-ți sanătatea în pericol. Tot ce ar trebui să faci este să te ierți și să te reîntorci la vechea ta alimentație sănătoasă.

Spune-ți adevărul. Adevărul doare de cele mai multe ori, dar când este spus este ca o eliberare, ca și cum ți-ai da armura jos.

Ai nevoie de adevăr. Fii sincer și recunoaște lucrurile de care încerci să te ferești și pentru care nu poți continua.

Ai nevoie să auzi că ești bun? OK, fă asta! Spune-ți cât ești de puternic, cât ești de fantastic, cât de zâmbitor ești astăzi.

Dar oare cum am curajul de a mă suporta? Când lucrurile devin dificile, renunțăm. Ne pierdem încrederea în noi și începem să ne spunem lucruri negative. „Nu ești bun de nimic”, „Nu te pricepi la asta”, „Nu vei ajunge niciodată ca oamenii de succes”. Replicile de genul la adresa noastră, dar și la adresa celor din jur rămân în subconștient și afectează pe termen lung.

Atunci când ceva nu ți-a iesit, mai încearcă o dată, și dacă nici acum nu iese, încă o data, și tot așa. Până iese. E o prostie să renunți la un obiectiv doar pentru că nu l-ai obținut din prima. Nu uita, când simți că nu mai poți, mai poți puțin!

Sincer, pare un lucru destul de înfricoșător să știi că tu ești acea persoană care trebuie să te ajute. Tu, nimeni altcineva. Iți simti responsabilitatea pe umeri? Bun, pentru că așa trebuie!

Incetează să cauți sfaturi inutile, păreri nefolositoare, și începe să faci ce tu consideri. Închide ochii și întreabă-te ce ai nevoie. Răspunsul va veni.

Oamenii nu au cum să știe ce alegeri îți fac ție bine, ce soluții îți rezolvă o problemă. Nu știe nimeni cum să te ghideze mai bine decât propria ta inițiativă atunci când dai de greu. Nu poate nimeni să îți spună cum ar fi bine să gândești, ce ar trebui să faci și nici cum. Nimeni nu îți va da cel mai bun sfat mai bine decât tine în toate aceste momente.

Tu ești cel mai bun prieten al tau atunci cand râzi, când greșești, când te bucuri de reușitele tale, când pierzi și când plângi. Tu și nimeni altcineva

Tu ești totul pentru tine, indiferent de situație!

– ANTONIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close