Care este povestea ta?

Avem nevoie de curajul de a recunoaște o problema și de a-i conștientiza verosimilitatea. Abia când conștientizăm, începem să ne mobilizăm pentru a găsi soluții.

Noi toți suntem definiți de copilărie, mai mult sau mai puțin.

90% trecut și 10% prezent. De multe ori reacționăm prin prisma emoțiilor din trecut, proiectându-le astfel în prezent, în cei din jurul nostru. Toate resentimentele, emoțiile negative pe care le avem în prezent, vin de undeva din trecut. Acestea ne pot controla sau nu viitorul.

Experiențele din trecut sunt cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm cu toții. Dar de ce să lăsăm trecutul să ne invadeze gândurile. De ce să îl lăsăm să ne facă anxioși. De ce să îl lăsăm să ne limiteze viața.

Schimbă-ți perspectiva de a-ți vedea povestea. În loc să o folosești precum o scuză, ca pe un pretext pentru ceea ce ești și ce faci în prezent, folosește-o drept o metodă de „a te îmbărbăta”.

„Amintirile din copilărie sunt o poveste pe care individul și-o repetă sieși pentru a se pune în gardă, pentru a se pregăti, prin experiențele anterioare, ca să întâmpine viitorul cu un stil de acțiune deja testat”- Alfred Adler

Amintirile noastre, adunate în perioada de formare, joacă un rol extrem de important în modul în care dăm sens vieții noastre de adult, cum interpretăm ceea ce ni se întâmplă, cum depășim momente de cumpănă, cum ne facem planuri pentru viitor.

Găsește elementul bun din povestea ta. Te-ai gândit vreodată că poate viața funcționează pentru noi, și nu împotriva noastră? Din cauză, sau mai bine spus datorită poveștii noastre, trecutului nostru, ne găsim scopul, ne depistăm abilitățile, punctele forte și punctele slabe.

Unii oameni vor spune că este absolut inevitabil să nu faci anumite lucruri, la ce experiențe ai avut și prin câte ai trecut. Total fals! Depinde doar de noi dacă lăsăm trecutul să ne afecteze, sau îl lăsăm să fie asociatul nostru.

În ceea ce privește copilaria mea, am facut o schimbare majoră. Am schimbat totul la 180°. Îmi era frică să vorbesc, să îmi expun părerile, să ies în evidență. Dar nu am lăsat asta să ma afecteze într-un mod negativ, ba mai mult, am știut că vreau să mă fac auzită. Să inspir oamenii.

Este amuzant că sunt total la polul opus de perioada aceea. Îmi place să vorbesc în public, îmi place să fiu în centrul atenției, și ce este cel mai important sunt fericită. Știi de ce? Pentru că mi-am găsit și scopul datorită trecutului meu. Povestea mea m-a învățat că trebuie să fiu o voce, trebuie să am un oarecare impact asupra lumii. Și lucrez la asta.

Eu sunt prezentul. Accept să-mi eliberez imaginația hiperactivă, accept și am voința necesară pentru a-mi înfrunta trecutul. În sfârșit. Nu îi voi fi prizonier trecutului, însă el va fi prizonier prezentului meu.

Am nevoie doar de trei lucruri. Conștientizarea se referă la aflarea mecanismului minții noastre. Cum funcționează aceasta și cum reacționează la unele evenimente. Conștientizarea problemei pe care o avem. Acesta este, după mine, cel mai important pas. Pentru că daca noi nu ne dăm seama, cine ar trebui să o facă. Trebuie să realizezi că nu ești bine și că ai nevoie de o schimbare. De un ajutor. Iar cel mai mare ajutor tu ți-l poți oferi.

Dorință. Îmi doresc să pot trece peste, voi trece peste și am puterea reală pentru acest conflict interior ce mă face să stagnez. Apoi, toate gândurile trebuie să devină realitate, trebuie puse în practică.

Acum, dacă am putut trece peste asta, voi putea trece peste orice. Și cred asta.

Da, povestea noastră din trecut poate fi cheia spre succes sau ancora ce ne ține la fund. Este doar alegerea noastră. În acel moment când va apărea reacția „LUPTĂ SAU FUGI„, tu alege să lupți, să plătești prețul acum pentru a-ți fi recunoscător în viitor.

P.S: Nu uita că cele mai rele părți ale poveștii tale, pot fi cele mai valoroase.

Deci, care e povestea ta? De unde ai plecat și unde vrei să ajungi?

– ANTONIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close