Îmi port încrederea.

Cei mai importanți suntem noi, iar dacă noi nu știm să ne apreciem, cine ar trebui să o facă?

Încrederea este un lucru care trebuie învățat. Nu ne naștem încrezători, nici noi, nici mama, nici tata.

Pentru a căpăta încredere ai nevoie să ieși din zona de confort, iar asta înseamnă schimbare. Schimbarea înseamnă evoluție. Înseamnă să treci prin momente ce te fac imun, înseamnă o lupta între tine și… tine.

Începe să faci lucrurile de care te temi și vei observa o creștere considerabilă a încrederii în propria persoană. Fă tot ce îți trece prin cap, lucrurile pe care ți le dorești din adâncul sufletului, dar de care îți este frică. Îți este frică de eșec, de „ce zic ceilalți”, de păreri necerute și de consecințe. Adevărul este că adevarata pierdere stă în zona ta de confort.

Eu am învățat cum să-mi construiesc scutul pentru a-mi apăra încrederea în sine. Și este atât de puternic încât nimeni nu îl poate distruge. Poți face și tu la fel. Am fost mereu pasionată de fiecare lucru pe care l-am facut, iar asta m-a făcut să găsesc încrederea de care am avut nevoie în unele situații.

Dar oare cum ne dăm seama dacă încrederea va fi mereu acolo pentru noi atunci cand avem nevoie de ea? Ia-ți un minut și gândește-te la un moment în care încrederea ta pur și simplu a evoluat, pentru că ți s-a întâmplat ceva uimitor. Poate au fost rezultatele mult așteptate la sala, un compliment de la persoana importantă sau pur și simplu ai facut un lucru de care ești mândru. Când te-ai uitat în oglinda și ai spus „Da! Eu chiar am făcut asta!”.

Încrederea de sine este eroul ce așteaptă să fie pus pe piedestal zilnic și în fiecare moment. Asa că hai să ne concentrăm pe lucrurile bune. Asupra lucrurilor la care excelăm. Cu toții suntem înzestrați cu calități și abilități unice, deci hai să le folosim. Viața devine stresantă uneori, iar noi avem tendința de a ne concentra pe lucrurile negative care ne fac să fim fragili. Ce ar fi daca am face o întoarcere de 180° și să lăsăm lucrurile pozitive să-și facă simțită prezența. Să ne amintim de câștiguri și să lăsăm în urmă eșecurile.

Consider ca cel mai mare dusman al încrederii este comparația. Comparația ne face vulnerabili în fața încrederii, astfel începem să avem frustrări și dezamăgiri. De fapt, secretul este să ai obiective inspirate din versiunea ta ideală, dar niciodată să nu te compari cu idealul. Nu este nimic greșit în a ne inspira, atât timp cât nu este dus în extreme.

Irosim prea multe zile încercând să ne comparăm cu alții, dorindu-ne să fim ceva ce nu suntem. Fiecare om are punctele sale forte și punctele sale slabe, dar doar în momentul în care te accepți pe deplin, cu plusuri și minusuri, acela va fi drumul de plecare spre succes. Adevărata încredere în sine nu lasa loc pentru gelozie și invidie pentru că atunci când știi că ești bun, n-ai de ce să fii gelos sau invidios. Știi că ești diferit și unic. Știi că ai un drum. Doar al tău .

Totuși, încrederea se poate clădi de către noi, deci avem nevoie de câteva „ingrediente”: CURAJ, ANGAJAMENT, VOINȚA.

Voi începe cu primul pas, Curajul. Toată încrederea, toate schimbările și toate lucrurile noi încep cu acest pas. Când cineva se aruncă cu parașuta, aceea nu este încrederea, este curajul. Curajul înseamnă să mergi înainte, deși nu știi ce te așteaptă. Curajul înseamnă să ridici mâna și să-ți expui opinia. Cred că noi toți deja avem construiți acești „mușchi ai curajului” în viața noastră. Curajul înseamnă să te folosești de oportunități.

Apoi, toate schimbările semnificative au nevoie de un Angajament, de intenția de a face următorul pas. Dacă vrei să pierzi în greutate, ai nevoie de un angajament care să te țină motivat, altfel vei eșua. Angajamentul înseamnă să îți dedici timpul tău pentru a-ți atinge obiectivul.

Aceste două „ingrediente” nu pot fi posibile fără Voință. Pentru a fi capabil să-ți îndeplinești planurile, ai nevoie să fii onest cu tine și să conștientizezi încotro vrei să mergi, dar și cum vei ajunge acolo. Toate lucrurile sunt posibile, dacă acțiunile sunt corecte.

Obține informațiile necesare pentru a-ți edifica încrederea, dar nu te încurca în nesfârșite întrebări, gânduri inutile și analize exagerate.

La sfârșitul zilei nu uita să îți umpli sufletul de apreciere și recunoștință pentru ce ai facut și să strigi: „Asta este ceea ce sunt. Așa că voi fi eu.”

– ANTONIA

2 gânduri despre „Îmi port încrederea.

  1. Bravo Ania..cred in tot ceea ce scrii .este un mare adevar la care multi ar trebui sa mediteze…continua sa scrii. este un drum frumos in viata ta, de la care nu ar trebui sa te intorci.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close