Obișnuitul e comun.

Noi suntem propriul dușman. Mintea noastră este propriul dușman.

Toate problemele și suferințele prind viață în mintea noastră din cauza „Conținutului„.

Dar cum am putea învăța? Cine ar putea să ne învețe?

Toate provocările vieții, toate experiențele, tot ce învățăm încă de la o vârstă fragedă „ne zidesc” informatia potrivită pentru mintea noastră. Astfel, vom știi cum să acționăm.

Din pacate, societatea nu ne învață decât cum să intrăm în rândul lumii, cum să fim niste buni executanți, să urmăm regulile, să ne angajam, să ne căsătorim, să creștem copii, să iesim la pensie și să murim, astfel încât restul par anormalități.

Nu suntem copii „xerox„, nu suntem la fel și nu avem aceleași dorințe și viziuni.

Știu răspunsul! Viața este mult mai mult de atât, pentru că daca toate lucrurile menționate mai sus ar fi de ajuns, atunci de ce oamenii sunt nefericiti?

Sistemul nu ne învață cum să gândim corect, cum să fim fericiți, el doar ne arată o cale, pe care multi dintre noi aleg să o „coasă” în viața sa.

Omul care cunoaște este un om ce nu poate fi controlat, un om ce „a ieșit din turmă”, ce a știut să se diferențieze. Un om care nu poate fi controlat este um periculos, este un om liber.

Majoritatea oamenilor absolvesc și își aruncă în aer pălaria, imaginându-și că lumea va fi a lor. Cel mai nebun scenariu este urmatorul: în cele mai multe cazuri, daca de-a lungul timpului persoanele din jurul tău nu s-au adaptat pasiunilor tale, ai auzit lucruri precum: „Nu crezi că e timpul să crești? Să devii responsabil? Să faci ceva serios?

Cumva am creat lumea asta în care noi credem că a fi responsabil este un lucru pe care toata lumea îl face. Deci, ne forțăm să facem lucruri pe care îi bucura pe toți ceilalți, dar nu și pe noi.

Oamenii din jurul nostru au o foarte mare influență asupra noastră, ei ne pot îndemna să facem ce este conventional și asteptat. Atunci când renunți la visurile tale și faci ce vor ceilalți, toate acestea se vor exprima în atitudinea și dezvoltarea ta.

Acum pe bune. Îmi părăsesc visurile și risc să devin nefericit ca tu să fii fericit pentru mine?

Mulți oameni aleg lucruri temporare, riscându-se astfel să fie blocați într-o rutină.

Tu știi ce îti place și ce nu. Știi ce te face să zâmbești și ce îți diminuează lumina. Urmărește-ți inima și „deraiază” de pe ruta mulțimii.

Chiar există curajul pentru a găsi propria rută, deci tu ce schimbare ai face astazi, dacă nu ți-ar păsa ce crede restul lumii? Gândește-te la lucrurile care te fac vesel și scrie-le undeva. Spune-le cu voce tare și lasă-ți emoțiile să te cuprindă.

Încrederea se construiește și îndoielile mor când inima ta este în conformitate cu acțiunile tale.

P.S: Multumesc, mamă că m-ai lăsat mereu să fac ceea ce mă face fericită. Mulțumesc că ai fost și esti altfel.❤

‑ ANTONIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close