Nu te opri acum…

Tu ai un „de ce” în viața ta?

De ce simt asta? De ce citesc cartea asta? De ce merg în acel loc? De ce mă inspiră acel om?

Toate acestea sunt întrebări, exemple de întrebări la care ar trebui să găsim răspunsuri. Să găsim răspunsuri pentru noi, pentru ceea ce ne dorim cu adevărat. Găsește-ți „de ce-ul” pentru a știi de ce continui.

Cuvintele pe care le spunem iau contur în subconștientul nostru, la fel și acțiunile. Haideți să găsim doar partea pozitivă și să o excludem pe cea negativă din viața noastră. Gândește-te la momentul în care spui ceva negativ, precum „Sunt stresat„. Odată ce ai spus aceste cuvinte, ele se transformă în realitate, pătrunzându-ți emoțiile. Chiar dacă nu erai stresat, acum ești, pentru că i-ai transmis subconștientului asta.

Dar cum răspunzi când cineva te întreabă într-un context uzual al vieții tale „Ce faci?”. Presupun că banalul „Bine” își face simțită prezența aici. Ce-ar fi dacă l-ai înlocui cu „Fantastic”? Ți s-ar schimba imediat starea pentru că vrei să crezi în acea energie.

Mai sunt persoanele care au răspunsuri total negative, de pilda „Prost”, ” Nu prea bine”, „Slavă Domnului că e vineri”. De ce așteptăm atât de mult această zi a săptămânii? De ce este așa o teroare viața?

Este cam așa: luni, marți și miercuri sunt cele mai copleșitoare zile din săptămâna, vineri este cât de cât acceptabil pentru că vine weekendul, sâmbătă există pretextul de a fi bine, iar duminică apare iar „greutatea” pentru că vine ziua de luni. Și tot asa. Același ciclu. Aceleași obiceiuri toxice. Aceeași monotonie. Acesta este un mod în care să trăiești?

Cam asta este puterea subconștientului, iar întrebarea este de ce să îi dăm voie să ne controleze mintea? Scapă de blocaje și de tot ce te ține în loc.

De fapt, este vorba de a-ți schimba obiceiurile și gândurile. Ce vrei tu de la viață asta? Ce îți doresti cel mai mult? Ce te entuziasmează?

Nu contează cât de repede poți să ajungi acolo, nu contează nici câtă energie ai, tot ce contează este viziunea ta, destinația pe care dorești să o atingi. Schimbă-ți gândurile și începe să acționezi.

Schimba-ți povestea daca vrei să-ți schimbi viața. Și prin asta mă refer la trecutul tau care probabil ți-a afectat într-o oarecare măsură acțiunile de azi.

Acum, fii sincer, ia o foaie și ceva de scris și enumeră motivele care te-au oprit din a face ce îți doresti, motivele ce au reprezentat un obstacol. După ce ai terminat, pune-ți întrebarea: „Ce mă reține acum?”. Caută răspunsurile adânc în minte, apoi trece-le prin filtrul inimii. Abia atunci vei găsi adevăratul motiv.

Identifică parazitul ce trăiește în tine. Priveste-l în ochi și ucide-l. Pentru ca el nu te va ajuta să te îmbunătățești, va face opusul. Cine ar avea nevoie de așa ceva?

Ține minte că energia ta este prea valoroasă pentru a fi consumată de altceva sau altcineva. Tu ești singura persoana ce poate hrăni sau nu energiile pe care le primești.

Gândește-te la tine. La ce îți place să faci. Ce îți învăluie sufletul. Gândește-te la viitor. Imaginează-ți momente frumoase, apoi trece-le prin creativitatea ta, materializându-le.

Ai nevoie să auzi ceva? Mă voi responsabiliza eu cu această actiune și îți voi spune. Nu te opri acum…

‑ ANTONIA

5 gânduri despre „Nu te opri acum…

 1. Nice😫😫

  Apreciază

 2. Iulian Munteanu aprilie 2, 2020 — 08:37

  Antonia fooarte frumos descrii viziunea ta despre optimism si opusul negativism. Un îndemn pentru fiecare dintre noi, atunci cand refuzul necontrolat si starea negativa ne copleșește. Felicitări continuați ideia,.. Dezvoltă subiectul.
  Iulian Munteanu.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Multumesc! Mă bucur că te-am inspirat!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close