Care este scopul?

Recent m-a întrebat cineva „Care este scopul vietii?”. A fost nevoie de câteva secunde pentru a mă gândi, apoi am răspuns direct, fără nicio reținere: Fericirea.

Deși este un cuvânt format din 9 litere, este destul de complicat.

Suntem nebuni și alergăm după fericire toată viața, dar nu avem habar că fericirea constă în lucrurile mărunte, în propria persoană. Tu poți fi fericit doar dacă permiți asta.

Și totuși, fericirea asta se leagă de viata noastră, ori profesionala, ori personala. Suntem triști dacă eșuam, în loc să apreciem că am experimentat, suntem triști dacă nu primim apreciere de la persoana aceea.. Și chiar dacă pare superficial, asta este societatea în care trăim. Ne pasă prea mult de ce zic alții. Suntem afectați de totul pentru că noi permitem asta. Nu te gândi la frumusețe, bani, note. Sunt lucruri neînsemnate și trecătoare.

Hai să ne găsim ceva ce ne poate face fericiți și să avem încredere în acel lucru. Te face fericit să te îmbraci într-un fel mai diferit? Atunci continuă, nelăsând părerile societății să te influenteze în vreun fel. Suntem diferiți, iar libertatea de exprimare cuprinde o gamă larga de „produse”.

Aici doar tu contezi. Asculta muzica aia. Citește cartea aia. Fă poza aia. Spune ce vrei. Ridică-ti capul și fii mândru de ce și cine ești.

Habar nu am ce îmi rezerva ziua de mâine. Eu trăiesc doar azi și acum. Mâine nu exista, la fel cum nu există nici ieri.

Experimentează fiecare lucru. „Gustă” și vezi dacă îți place. Este ca atunci când erai mic și ți se punea în farfurie ceva și spuneai „nu vreau”, fără să guști. Așa e și cu viața. Dacă nu guști, nu știi ce intensitate are.

Viața mea nu e roz. E doar un perete pe care eu decid să adaug culoare. Uneori poate nu fac cele mai bune alegeri în materie de culorile pe care le folosesc, dar îmi asum fiecare faptă, fiecare vorbă, absolut orice. Ăsta e un lucru care mă caracterizează și sper că o va face în continuare.

Da, fericirea e un dar, dar de cele mai multe ori este o alegere. Tu coordonezi tot ce se întâmplă în jurul tău. Fii, poarta-te și decide cum vrei tu. Nu lăsa să te afecteze fericirea altora, fericirea care trebuie să te afecteze este doar fericirea ta și faptul că nu este maximă. Lucrează, descoperă și ai răbdare.

Aleg binele meu. Aleg și mereu voi alege fericirea.

– ANTONIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close